Fotoğrafta Kompozisyon - Mark Scanlon, Tom Grill

Yeni çıkan fotoğraf'a dair yerli ve yabancı yazarların yayınlanmış kitaplarının tanıtımı için hazırlanmıştır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Şahin Atar
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 363
Kayıt: 10 Kas 2020 Sal 12:24 am
Konum: Eskişehir
İletişim:

Fotoğrafta Kompozisyon - Mark Scanlon, Tom Grill

Mesaj gönderen Şahin Atar »

Fotoğrafta etkin bir kompozisyon uygulaması, başarılı bir fotoğrafın temel anahtarlarından biri olup, her ciddi fotoğrafçının öğrenip ustalaşması gereken bir beceridir "Fotoğrafta Kompozisyon" kitabında, Grill Ve Scanlon görüntülerin fotoğrafik tasarımına modern ve kolay anlaşılır bir yöntemle yaklaşmaktadırlar. Kitapta önce kompozisyonun amacı ortaya konmakta, daha sonra da adım adım tüm görsel sanatlarda karşımıza çıkan belirgin kompozisyon unsurları
irdelenmektedir. Üçüncü bölümde fotoğrafa yönelik kompozisyon teknikleri vurgulanmakta, dördüncü bölümde de rengin fotoğraftaki etkisi ele alınmaktadır. Tüm bu teknikler güçlü fotoğrafların üretilmesine temel teşkil etmektedir.
Kompozisyonun tümüne hakim olmayı içeren beşinci bölümdeyse, Grill ve Scanlon bir fotoğrafın izleyici üzerinde, fotoğrafçının arzu ettiği etkiyi yapabilmesi için değişik kompozisyon tekniklerinin nasil kullanılacağını anlatmaktadırlar.
Kitabın son bölümüne de, kitapta kullanılan fotoğrafların bir çoğunun çekimi sırasında kullanılan araç ve tekniklerin detaylı olarak anlatıldığı teknik veriler eklenmiştir.
Yalın dili ve fotoğraflarıyla "Fotoğrafta Kompozisyon" ağır bir akademik eser olmayip, fotoğrafla ciddi olarak uğraşanları hem bilgilendirici, hem de görsel olarak teşvik edici, uygulamaya dönük bir kitaptır.
(Arka Kapak)

Resim

Türkçe
180 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm
İstanbul, 2003, 1. basım
ISBN : 9789758293506
Saygılarımla...
FotoTiryaki Fotoğraf Paylaşım Sitesi ve Forumu
https://fototiryaki.com
Cevapla