Fotoğraflarla: Seyyar fotoğraf stüdyosu ile harikalar diyarı

Zamanlaması ve tekniğiyle başarılı fotoğrafları paylaşmak için hazırlanmıştır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Şahin Atar
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 363
Kayıt: 10 Kas 2020 Sal 12:24 am
Konum: Eskişehir
İletişim:

Fotoğraflarla: Seyyar fotoğraf stüdyosu ile harikalar diyarı

Mesaj gönderen Şahin Atar »

Resim
Şangay’da yaşayan sanatçı Maleonn son bir yılını Çin’in 25 eyaletini gezip, 200 binden fazla insanı seyyar stüdyosunda fotoğraflayarak geçirdi.

Resim
Maleonn ve asistanları gezi için yedi ay hazırlık yapmışlar: Fonları tasarlayıp boyamışlar, kostümden aksesuara, motorsiklet ve uçak gibi görünen karton modellere kadar her şeyi düşünüp bir kamyonun arkasını "retro fotoğraf stüdyosuna" çevirmişler.

Resim
Sanatçı "Sahnelerin çoğu esprili, eğlenceli. Dijital teknoloji sayesinde fotoğraflarla çekim sonrası oynama imkanları hayli artsa da, ben eski tarz birşey yapmak istedim." diyor.

Resim
Maleonn bu projeye Şangay’ın avangart sanat projesi Weihai Sokağı 69’daki stüdyosunu kaybettikten sonra başlamış. En az altı ayda 28 bin kilometre yol kat ederek, 54 kenti ziyaret etmeyi planlamış.

Resim
Proje Twitter benzeri mikroblog sitesi Weibo’da duyurulunca, fotoğraf çektirmek isteyen çok sayıda gönüllüden yanıt gelmiş. Maleonn da fotoğrafını çekeceği kişilerin ekibe yatak ve yiyecek vermelerini şart koşmuş.

Resim
Çekimlere bekçilerden öğretmenlere, ev kadınlarından film yıldızlarına farklı kesimlerden katılım olmuş. Bazıları kendi kostümlerini getirmiş; hepsine fotoğraflarının bir kopyası verilmiş.

Resim
Maleonn "Bundan önceki eserlerimde insanlar önemsiz birer aksesuardı. Bu sefer farklı." diyor, "Umarım Seyyar Fotoğraf Stüdyosu özel bir hatıra olur onlar için. Yaşlandığımızda bu özel anı ve mekanı hatırlamak için ellerinde bir fotoğraf olması ne romantik olacak!"

Resim
Çin’deki gezisini tamamlayan sanatçı, benzer bir projeyi İngiltere’de de gerçekleştirmeyi düşünüyor. (Fotoğraflar www.maleonn.com un izniyle kullanılmıştır.)

Kaynak: Foto Analiz Hürriyet http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galer ... lar-diyari
Saygılarımla...
FotoTiryaki Fotoğraf Paylaşım Sitesi ve Forumu
https://fototiryaki.com
Cevapla