İFSAK İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği

Dernekler, Paylaşım Siteleri, Yarışma ve benzeri Siteleri eklemek için oluşturulmuştur.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Şahin Atar
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 363
Kayıt: 10 Kas 2020 Sal 12:24 am
Konum: Eskişehir
İletişim:

İFSAK İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği

Mesaj gönderen Şahin Atar »

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği

İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) temel olarak ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını sağlamak ve bu alanlarda üretenler, üretmek isteyenler arasında bir dayanışma ağı oluşturmak için çalışan bir dernektir.
1959 yılında, yeni kurulan cumhuriyet henüz 36 yaşındayken, yeni Türkiye’nin çağdaş hedeflerine çok yakışan Erenköy Amatör Foto Kulübü kuruldu. Nurettin Erkılıç önderliğinde kurulan Erenköy Amatör Fotoğraf Kulübü, çok değil 3 yıl sonra İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) adını aldı.
Kurucu üyelerimiz Nurettin Erkılıç, Celalettin Yavşi Ebusüudoğlu, Turgut Ekin, Kemal Kozar, Hulki Öğreten, Şinasi Özatalay ve Reşat Aşkın tarafından kurulan derneğimiz; ilk fotoğraf sergisini 1960 yılında Galatasaray Lisesi’nde açtı. 2019’da 60.yılını kutlayan İFSAK’ın üye sayısı 1200’ü aşmıştır. İFSAK, kendi alanında, Türkiye’de en fazla üyeye sahip dernektir.
İFSAK kurulduğu günden beri Türkiye’de fotoğraf ve sinema üretiminin artması, fotoğraf, sinema alanında kendini geliştirmek isteyenlere imkan tanınması, fotoğraf ve sinema alanında üretilenlerin daha çok insana ulaşması için çaba göstermektedir. Bunun için seminerler, atölyeler, proje atölyeleri düzenlemektedir.Bu çalışmalar, temel bilgisi olmayanlardan, yeni projeler gerçekleştirmek isteyen, geniş bir yelpazedeki fotoğraf ve sinema tutkunlara yöneliktir. Bu seminer, atölye ve proje gruplarına yılda yaklaşık 1000 kişi katılmaktadır.
İFSAK şimdiye kadar 26 fotoğraf günleri, 40 kısa film yarışması, 21 Kısa film festivali düzenlemiştir. Bu alanlardaki çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.
İFSAK sergi salonu yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının sergilerine ev sahipliği yapmakta, her ay düzenli olarak fotoğraf ve sinema amatörlerinin yanısıra, kültür – sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı söyleşiler, seminerler, fotoğraf gösterileri, filmi gösterimleri yapmakta, yarışmalar düzenlemektedir.
Ulusal ve uluslararası festivallerde etkinlikleri ile yer alan İFSAK, çeşitli eğitim- öğretim kurumları ile, yerli, yabancı fotoğraf dernekleri ve pek çok kültür kurumu ile işbirliği yapmaktadır. Fotoğraf yarışmalarını seçici kurul üyesi vererek ve danışmanlık yaparak desteklemektedir. İFSAK, 2003 yılında kuruluşu gerçekleşen Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucularındandır.

Resim

Link: https://www.ifsak.org.tr/
Saygılarımla...
FotoTiryaki Fotoğraf Paylaşım Sitesi ve Forumu
https://fototiryaki.com
Cevapla